2012. június 26., kedd

Mit tenne most a szeretet?



Amikor az életet olyan álláspontból élik az emberek, hogy mennyi a haszon és mennyi a kár, akkor annak éppen az egyetlen hasznát veszítik el. Elvész az alkalom. Elszalasztják az esélyt. Az ilyen élet félelemtől vezérelt élet és szükségképpen éppen hazudik rólad.
Mert nem a félelem vagy , hanem a szeretet .És a szeretet nem veszhet el.
Nincs más jelentős kérdés, nincs más fontos kérdés, nincs egyetlen más kérdés sem, amely jelentős lehetne a lelkünk számára.
Ez a lényege a szeretettől indíttatott cselekvésnek, melyet oly gyakran és általánosan félreértenek. Ez a félreértés nehezteléshez és haraghoz vezet, mely viszont oly sokak számára azzal jár, hogy letérnek az ösvényről.
Évszázadokon át azt tanultuk, hogy a szeretettől indíttatott cselekedett lényege: létezni és tenni a másikért, és a másik üdvét szolgálni mindennel , ami a tiéd; a másik számára biztosítani a lehető legjobbat.
De bizony a legmagasztosabb választás az, ami a magad üdvét szolgálja. Mint oly sok spirituális igazsággal megtörténik, ez is könnyen áldozatául eshet az azonnali félremagyarázásnak De abban a pillanatban oszladozni kezd a homály , amikor valaki eldönti, hogy mi a legjobb amit önmagáért megtehet. És amikor a létező legmagasztosabb választásra jut, a rejtély megoldódik, a kör kiegészül és ami számodra a legfőbb jó, az a másiknak is a legfőbb jóvá válik.
Sok -sok életet vehet igénybe ennek a megértése, és még többet , amíg alkalmazni is tudod, mert ez az igazság egy még nagyobbat görget maga előtt: amit önmagadért teszel, azt tedd a másikért .
Amit a másikért teszel , azt tedd önmagadért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése