2012. június 9., szombat

A gyermeki szív


Mivel a gyermekek a szívünkben élnek, szüntelenül érzik , hogy édesanyjuk vagy édesapjuk gondjaikat viseli. Folyamatosan érzik a védettséget, útmutatást, segítséget. Határtalan és természetes életükbe vetett bizalmuk. Mivel őket  a szív irányítja,és nem az értelem,  ezért érzik, hogy amit a szüleik nem adnak meg arra nincs szükség.
Ha gyermeki lelket akarsz - mindegy , hány éves vagy- , érezned kell, hogy van valaki aki végtelenül több bölcsességgel- fénnyel rendelkezik és folyamatosan gondol rád, vezet és óv téged. Ez a valaki Isten.
Aki többet törődik az értelmével , mint a szívével , aki többet foglalkozik a külső teljesítményeivel, mint a belsővel, aki többet foglalkozik a környező társadalommal, mint a benne lakozó Istennel , az soha nem élhet úgy, mint egy gyermek. Az igazi gyermek mindig a szívében él, míg a felnőtt az elméjében. Az elmében nincs szeretet. Igazi szeretet csak a szív virágában található. A virág- szív megpróbálja állandóan boldoggá tenni a többieket. Mivel Istenben gyermeki virág-szív lakozik , szüntelenül boldoggá szeretne tenni minket. A gyermek virág-szíve isteni szív. Ha a külső világban maradunk, a gyereket hétköznapi emberi lényeknek látjuk, de ha befelé tekintünk , azonnal észre vesszük , hogy a gyermekek megtestesítik az összes isteni tulajdonságot. Ekkor igazi csodának látjuk őket. Isten virágainak.
Különösen a szülőknek kell gyermekeikre így tekinteniük. Ha a szülő érzi, hogy gyermeke Isten virága, akkor nemcsak érezteti ezt gyermekével de bele is neveli azt. A szülő az , akinek kezdettől fogva látnia kell nagyszerűséget gyermekeiben, és láttatnia kell ezt velük, magukban is. Ez a szülők legfőbb szerepe. Nem elég , ha eteti , ruházza és iskolába járatja gyermekeit. Ez kevés. A szülőknek vállalnia kell a felelősséget , hogy gyermeke isteni tulajdonságait a felszínre hozza.
Minden gyerek megközelíthető spirituálisan , és így is kell őket megközelíteni. Végtelenül könnyebb őket lelkileg elérni, mint bármilyen más módon , mivel a gyermekek nem mások, mint az Igazság, Fény és Öröm Istenének felajánló gyönyörű , friss virágai.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése